Friday, June 26, 2009

^Happy Father's Day 'N' Happy Bday Akq Zura^

this is my late father.

Happy Father's Day, ayah. Walaupun ayah da x de di dunia nie. Adq tetap sayangkan ayah. Adq amat rindukan ayah. Cpt tul mse berlalu, 7 thn ayah da tinggalkan adq. Huhuhu. Selamat Hari Bapa kepada sume. Sesape yg masih ader parents, hargailah mereka sementara mereka masih ade.




Kepada kakakku Nur Baizura Abdul Mukti. Happy Bday...Sori la lmbt wish...lgpun x wet nak bg msg.hehehe. k la .daa.











Sunday, June 7, 2009

~First Time~

Mesti tertanya-tanya kenapa tajuk dier mcm 2 kan...hehehe...
sebenarnyer mse aku n mak tgh menggoreng nudget..
mak ttbe ckp hm mle la kucing dtg umah jer...
aku nie da la pantang nmpk kucing..
aku trus berlari ke arah kucing 2...
sekali aku tgk kucing 2 sme mcm kucing aku 'ITAM'..
da mati da kucing aku...
kucing 2 la adiah bday dr arwah ayah aku...
lps arwah ayah aku meninggal kucing aku pun ikut skali...
huhu...
berbalik pada cter td...
sebenarnyer kucing 2 bermata 1...
aku ckp kat mak aku...
mak aku kte:
eee takut nyer...
mne g mte dier?
siannyer..
aku ape lg g la amik gmbr kucing 2
nak tgk x?

nie la kucing 2...
sian x?
biji mata dier langsung x de....
huhu..sedih aku tgk kucing nie

Saturday, May 30, 2009

~I mUsT rEmEmBeR~

If now I happy
I must remember before this I sad
If now I success
I must remember before this I failed
If now I clever
I must remember before this I stupid
If now I rich
I must remember before this I poor
If now I strong
I must remember before this I weak
If now I healthy
I must remember before this I sick

But…
Tomorrow is difference
Tomorrow is a new life
Tomorrow maybe I die
Tomorrow not same as today
Only one not change


This is Islam
Thanks for Allah
Give me heart for to feel
Give me brain for to think
Give me eye for to see
Give me Quran for to read
and to understand and practice
Give me Hadiths for to life guide

Now…

My wish is to see the Prophet Muhammad s.a.w. ...

Thank you Allah
Thank you Allah
Thank you Allah ...
For all bless and Nikmat

Sunday, May 24, 2009

~citer sedey ader citer gumbira pun ader hehehe~

salam nie nak cter nie....
ader cter sedey n gumbira...
nak cter sedey dlu ker gumbira?????????
kte cter sedey dlu la....

tanggal 23 mei 2009 nie, waktu mlm kul 8...
sepatutnyer ader teater kat Taman Budaya Seremban yg bertajuk JANTUNG...
x taw la cter ape...owg da ajak g jer la kan??
hm ex bf aku nie yg beria-ia nak g tgk....

tepat kul 8 mlm..kami sampai kat situ...
sekali tempat 2 gelap gelita.....
maknenyer ape disini???
x de la kan...
huhuuhu.. penat jer g....

guard 2 ckp....ditunda teater 2....
owg teater 2 x ckp kat surat khabar....
hhahaa...sengal....
tp x taw la ble lak kan????
huhu...baru nak tgk teater....
itulah cter sedey...

disebabkan x de teater 2...
kami g jusco...
mamat2 nie nak men pool lak...
aku pun tgk jer diowg men....
men sampai 2 game...
adoii lme lak 2...
aku da sakit pinggang tggu diowg...
hehehe...

da selesai kat jusco,
mamat2 nie nak mkn lak...
g la mkn kat burger ijan yg femes kat SEREMBAN...
siap masuk warung kita lg...hehehe(bangga)
da borak2 bagai...
aku pun anta mereka nie blk ke destinasi...
hehehe..

siapakah ini???????????
hehehe nie la amir hamzah kekasih lme aku....
hehehe...

cter gumbira lak...
blk dr kuar 2,
cpt2 aku tgk laptop kesayangan...
skali sume da tanyer result ko ok ker???
ttbe jantung aku berdegup dgn laju...
ceh ayat...
aku trus bukak website UNISEL...
bukak2 tgk result....
alhamdulillah..result aku ok...
cme pointer aku turun 0.02 jer la...
hm x de la aku risau lg...
beban pertama da selesai....
sampai aku menjerit tgk result aku...
hehehe...

k la sampai sni jer la nak cter....
daa...
t cter len lak..

nie la result aku....
hehehe..


Wednesday, May 20, 2009

T@GgEd 19

tag nie dpt dr faez a.k.a pocong....
thanks faez....
ssh jer ko bg tag nie kat aku...
hehehe..

1.Copy badge “2009 Cute’s Blogger Award” di atas untuk di letakkan di blog anda..

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan anda award ini kepada anda
www.faezminang.blogspot.com/, dier seorang yg kuat mengajuk....tp skang dier da ok...hehehe...dier caring....a good friend....kenal dier kat unisel....2 jer la kot...hehehe

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/ hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya

  1. seorang yg panas baran.....(fakta)
  2. ske aktiviti yg lasak...TAEKWONDO W.T.F...(hobi)
  3. ske merajuk n senang dipujuk..(fakta)
  4. ske serve internet...sejak2 ader internet kat umah...hehehe..(hobi)
  5. sgt sayang family n kawan2...(fakta)
  6. ske g karaoke dgn member...(hobi)
  7. mak cik yg paling garang dlm family...anak buah sme takut...tp still syg saya..hehehe..(fakta)
  8. ske merempit dgn moto abg ipar...(hobi)
  9. manja pada orang yg tertentu jer....(fakta)
  10. ske men badminton...(hobi)
4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda

ayun
lena
zati
tiqah
sesape yg bce tag nie la....

Monday, May 18, 2009

~fakta mengenai owg yg lahir 80 n 90an~

budak2 yg lahir pd thn 80 n 90an mesti ingat mase skola rendah dulu:

- kat skola ade salesman jual buku
cerita.
ari ni bg list, esok mintak duit
beli walaupun cerita buku tu dah tau.

- salesman susu (vitagen) pon camtu gak.

- kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je.
bile ade program
Nilam, sebok semua nak pinjam buku.

- RMT kat skola mkn x best, tp yg
berduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.

- main lwn pemadam, syg nak guna utk padam.
padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.

- cikgu pakai pembaris kuning pjg.
Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.

- bulu ayam jd ramping krn sering
dijadikan rotan.

- time pendidikan seni, lukis sume boleh
tp bile time kaler sume hampeh.

-ade gak
buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...

- main game 2D.
super contra, super
mario, street fighter, sume pakai tape.

- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.

- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- balik skola beli JoJo xpon Dendang..
Tora pon best gak.
Beli se mata2 nak
mainan, coklat die x mkn pon.

- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman,transformers, ninja turtles, dragon ball,
Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.


jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x
smpt lyn bende2 ni.

kite akan sentiasa
berubah, cume asal-usul kite yg
permanent.

pas la kat mbe2 anda..mesti dorg tesengih2 bace..haha...=D

T@GgEd 18

1. APAKAH NAMA BLOG ANDA DAN KENAPA ANDA MEMILIH NAMA ITU?
RsE nAk CkP,cKp JeR....X nAk CkP SuDaH..ye lah kalo rse nak ckp je ltk la dlm blog nie...hehehe

2. APAKAH LINK BLOG ANDA SEKARANG DAN BAGAIMANA BOLEH TIMBUL IDEA UNTUK MENAMAKANNYA SEPERTI ITU?

tyramukti.blogspot.com ermm...x taw la nak ltk ape so ltk la nme sendiri...ubah skit jer...

3. APAKAH 'METHOD' PENULISAN DALAM BLOG ANDA?
kalo ader cerita yg disampaikan cter la kat blog...mcm meluahkan perasaan la....
tag pun ader gak...2 kalo da x taw nak cter ape...hhehee

4. PERNAH TERASA NAK HAPUSKAN BLOG ANDA? SEBABNYA?

x....sbb t bosan kalo x de blog....tiap2 ari mesti ader member2 yg meng'update' blog...

5. APAKAH PENDAPAT ANDA MENGENAI BLOG KEPADA PEMILIK BLOG YANG TAG ANDA INI?
hm dak nie comel...kdg2 blur tp ske kawan dgn dier...baek jer..hehehe(jujur)

6. SENARAIKAN 5 ORANG YG AKAN ANDA TAG:
+FAEZ
+TIQAH
+SYAZ
+MOHSIN
+ZATI

%beza antara cinta da suka%

1- Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan
berdegup kencang. Tapi di hadapan orang yang kita
suka, hati kita akan gembira.

2- Di hadapan orang yang kita cinta, musim
sentiasa berbunga-bunga. Di depan orang yang kita
suka, musim itu cuma berangin sahaja.

3- Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang
kita cinta, kita akan kaku. Tapi jika kita melihat
ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan
tersenyum.

4- Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi
malu. Di depan orang yg kita suka, kita akan
tunjukkan imej yang sebenar.

5- Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk
berkata-kata. Di depan orang yang kita suka, kita
akan bebas berkata apa saja.

6- Kita tidak akan merenung mata orang yang kita
cinta. Tapi kita akan selalu merenung mata orang
yang kita suka.

7- Bila orang yang kita cinta menangis, kita akn
turut jua menangis. Bila orang yang kita suka
menangis, kita akan cuba untuk membuat dia gembira.

8- Perasaan cinta bermula dari kata. Perasaan suka
bermula dari telinga. Jadi, jikalau kita berhenti
menyukai seseorang yang kita suka umpama kita
membuang telinga kita. Tapi jika cuba menutup mata
cinta berbuah menjadi airmata. Setiap orang yang
hidup akan mengalami ini dalam hidup mereka..

Sunday, May 17, 2009

~sesape yg takut mati, sila bce nie~

Di zaman Abu Bakar r.a, ada seorang lelaki yang meninggal dunia dan sewaktu mereka menyembahyanginya, tiba-tiba kain kafan itu bergerak. Apabila mereka membuka kain kafan itu, mereka melihat ada seekor ular sedang membelit leher mayat tersebut serta memakan daging dan menghisap darah mayat. Lalu mereka cuba membunuh ular itu. Apabila mereka cuba untuk membunuh ular itu, maka berkata ular tersebut, "Laa ilaaha illallahu Muhammadu Rasulullah, mengapakah kamu semua hendak membunuh aku? Aku tidak berdosa dan aku tidak bersalah. Allah S.W.T yang memerintahkan kepadaku supaya menyeksanya sehingga sampai hari kiamat.", Lalu para sahabat bertanya, "Apakah kesalahan yang telah dilakukan oleh mayat ini?" Berkata ular, "Dia telah melakukan tiga kesalahan, di antaranya:

1. Apabila dia mendengar azan, dia tidak mahu datang untuk sembahyang.
2. Dia tidak mahu keluarkan zakat hartanya.
3. Dia tidak mahu mendengar nasihat para ulama. Maka inilah balasannya".

JIKA ANDA TIDAK KEBERATAN , FORWARD LAH CERITA KEPADA TEMAN2 MU,KERANA SESUNGGUHNYA ILMU YANG BERMANFAAT ITU, AKAN ABADI JIKA DIAMALKAN.

Wednesday, May 13, 2009

T@GgEd 17

~tag nie pun dr acik ayam~

1.Bekas kekasih saya adalah : seorang perokok,x encem,keding, n tunang owg...

2.Saya sedang mendengar :lagu keranamu kekasih dlm blog saya...

3.Mungkin saya patut : saya wat tag2 yg da lme di anta oleh acik lena

4.Saya suka : gelak n cerita lawak kat sape2 yg saya rse lawak....hahahahaha

5.Sahabat-sahabat baik saya : nina,anis,ayun,esyad,faez,ct,norain juliana, holwatun, fara-D

6.Saya tak paham :dgn perangai family saya..esspecially my uncle yg kuno 2...

7.Saya kehilangan : ayah n abg saya....

8.Ramai yang berkata : saya anak sulung padahal saya anak bongsu...maybe mke saya nmpk garang kot....hehhehee

9.Makna nama saya : x de makne la...sedih...kalo NUR ATHIRAH 2 ader la...

10.Cinta itu adalah : indah tapi kadang2 menyakitkan ati n memeningkan

11.Di suatu tempat, seseorang sedang : memerhatikan saya...hehhe...ader ker?

12.Saya akan cuba : utk meningkatkan lg pointer saya...insya-Allah

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud : sampai kapan pun....

14.Telefon bimbit saya : murah n 2nd hand jer...

15.Bila saya terjaga dari tidur : saya akan tgk hp dlu..pastu trus on9...hehehe

16.Saya paling meluat apabila : kalo ader owg gedik x bertempat...gedik jer all the time...

17.Pesta/Parti adalah : sonok....tp nak wat kat mne ek????

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah : kucing,hamster, arnab

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah : masa kecik2

20.Hari ini : saya mkn jer

21. Petang ini saya : saya dalam keadaan panas...sbb x de letrik..huhuh

22.Malam ini saya akan : on9 lg

23.Esok pula saya akan : on9 gak....

24.Saya betul2 inginkan : handphone baru

25.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini : mke saya mse jer setiap mse

26.Pusat membeli-belah atau arked permainan : adalah tempat feveret saya...lg2 karaoke

27.Makanan Barat atau Jepun : both...beef steak n tempayaki

28.Bilik yang terang atau gelap : bilik yg terang la...sbb x nmpk kalo gelap2..da la rabun..hehehe

29.Makanan segera adalah : sggh menyelerakan...lg2 wat murtabak meggie

30.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang? :jap ek tgh update blog

T@GgEd 16

Tag nie dpt dr lena a.k.a ayam....
ops terlebih sudah...

1. Sekolah mana lagi best ? Rendah ke menengah ?
= sekolah rendah la...

2. Apakah makanan kat kantin sekolah yang korang tak boleh lupa ?
=nasi ayam makcik kantin best....dgn kopok lekor...

3. Subjek yang korang suka dan benci. Kenapa ek ? - P
= ske math dr tadika sampai da masuk universiti....sbb x byk membaca..
=x ske pengajian pakaian.....sbb kene menjahit...salah skit kene bukak blk...stress woo..

4. Denda paling teruk korang penah kena, sebab apa ?
=denda kene rotan dgn cikgu sebab x siap keje sekolah..
= kene cubit dgn cik suhaila sbb x dpt jawab soklan dier...

5. Pilih 1 hari yang paling bosan dalam sekolah. Kenapa ?
=mse perhimpunan...bosan la kene diri pastu nak kene dgr bebelan pengetua...

6. Cikgu feveret korang ? Kenapa ?
=ske sgt cikgu rubiah....sbb dier spoting....dier ske cucuk dak melatah kat sekolah

7. Barang yang korang tak pernah tinggal masa pergi sekolah selain buku, pencil case, etc.
=hp....ops kantoi...choki2..

8. Perasaan korang masa nak tunjukkan report card kat parents ?
=takut la....sbb markah x bape nak best....tp kan selalu amik sendiri arwah ayah malas nak g amik.

9. Pernah rasa jeles bila member dapat markah tinggi ? Apa yang korang buat ?
=of course la jeles....pantang kalo owg markah tggi dr kte...ape lg blaja sggh2 la

10. Jawatan paling beso korang pernah pegang ?
=pengerusi taekwondo selama 4 thn berturut2 dr sekolah rendah sampai menengah..
=penolong ketua kadet bomba...
=pengerusi badminton...

11. Rindu tak nak balik sekolah semula ?
=rindu gak la...

T@GgEd 15

eh ape nie?????hm tag ker???
btul la nie...da lme x wat tag...
nie baru ader mse nak wat tag....
bese la bz skit...
+ lak masalah yg byk...
adoii...ALLAH saje yg taw..
k la nak start tag...
1.
hadiah yg paling berharga ialah kasih sayang dr family la...
x ksh la ader hadiah ker ape ke,,
wish bday pun kira ok la...
hm x mintak lbh2...
2.


hm nak wat bday party leh??
tp dak2 atas nie yg watkan...
hehehe...
hm kalo x watkan pun xpe...
saya yg wat sendiri...
t saya ajak la diowg sume....
3.
kamera nie da lme nak tp x mampu nak bli...
actually x ske amik gmbr tp ske amik kan gmbr....
hehehe...
leh kan????
4.

nie pun barang yg dinanti-nanti...
x penah merasa dpt hp baru...
asik dpt second hand jer...
tp bersyukur jer...
dr x de kan??
5.


nie barang taekwondo....
sebenarnyer nak barang2 nie dr sekolah lg....
hm sampai skang x mampu nak bli...
huhuhu...
leh x nak yg nie??
ader sape2 yg sanggup blikan??
6.

nie lak kasut adidas...
x ksh la kasut ape2...
tp nak kasut....
asik pakai akq nyer jer....
kasut sendiri x de....
last bli kasut..
kasut sekolah la...
hahha...

7.

gmbr yg comel nie patung tigger n friends...
ske sgt tigger coz dier wane oren...
hehehe....
i like orange....
hm nak tambah koleksi tigger leh???

8.
hahaha....
mesti pelik kan????
asal nme len....
hm nie just nak tunjuk jer....
hm kte bday kan mesti la ader kek
btul x??
hm x ksh la kek ape....
asalkan kek yg best....

9.

celcom broadband yg da lme mengidam nak bende nie....
ble la mak nak blikan...
huhu

10.

bakal dpt suatu ari nanti....
da ader hint dr mak...
hahha...
x saba lak rsenyer...

tag kepada:

esyad
faez
nina
tiqah
afiq
mohsin

alamak dpt 6 owg jer la...
x ramai la kawan kat blog...
hehehe

~ape yg anda perlu fikirkan sebelum bercinta~

> Sebelum
> bercinta fikirkan perkara-perkara ini wahai orang muda
> :
>
> 1.
> Sudahkah anda bersedia untuk bercinta?
>
> Adakah sudah bersedia menghadapi risiko di dalam
> percintaan? Adat orang mengatakan cinta itu
> bersatu, dan ada kalanya ia membutakan mata. Manakala yang
> tidak nampak jalannya habis hancur masa depan
> hidupnya.
>
> Cinta tidak semestinya bersatu, ada kalanya ia
> terputus di tengah jalan. Dan ada kalanya ia berjaya
> sehingga ke jinjang pelamin. Risiko putus cinta selalu
> membuatkan manusia seolah-olah putus asa. Hilang hala tuju
> hidupnya. Entah berapa ramai yang sudah menamatkan nyawanya
> sendiri bila cinta nafsu lebih diharapkan dari cinta kepada
> Illahi.
>
> 2.
> Apa matlamat Anda bercinta?
>
> * Mungkin untuk merosakkan anak gadis atau hati
> orang lain?
> * Ikut-ikutan atau suka-suka sahaja?
> * Untuk mencari pengganti pasangan yang telah
> pergi? (tetapi sekiranya ia ingin kembali semula suatu hari
> nanti, anda dengan rela diri meninggalkan pasangan baru anda
> yang telah diberikan harapan?
> * Sekadar cinta monyet yang tiada matlamat di masa
> hadapan?
> * Untuk mendirikan
> rumah tangga yang membawa kasih sayang dan rahmat dari
> ALLah?
>
> Orang yang mulanya bercinta - hatinya akan
> berbunga-bunga. Tidak ia sedar apa yang berlaku di
> sekelilingnya kerana disibukkan dengan apa yang dicintainya.
> Segalanya nampak cantik, molek, comel dan sempurna belaka.
> 'Pijak semut tidak mati'. Segalanya berjalan dengan
> penuh optimis dan positif. Lalu mungkin 'menipu diri
> sendiri' sudah menjadi pegangan agar hubungan
> berlangsung dengan menarik dan dapat dikekalkan.
>
> Apabila perhubungan cinta anda mulai 'berkelap
> kelip' - mulalah anda akan berfikir semula akan buruk
> dan baiknya pasangan anda. Mungkin
> ketika ini anda akan berusaha mencari solusi. Sekiranya
> berjaya perhubungan anda akan berjalan seperti biasa. Dan
> sekiranya dalam bahaya, ia akan membawa kepada 'putus
> cinta'. Perkataan inilah yang menjadi penghancur jiwa,
> rasa kecewa, terhina, rendah diri, sakit hati, dendam, putus
> asa. Maka istilah-istilah cinta yang dahulunya berkisarkan
> fantasi, anda akan sedar ia bukanlah realiti.
>
> Menjadi hipokrit satu perkara, iaitu masalah yang
> akan dibawa apabila hidup di dalam sebuah rumah di atas
> pernikahan yang sah. Segala-galanya yang 'cantik',
> 'molek' akan ditunjukkan juga sebagai satu hakikat
> yang perlu anda terima. Samada anda terima dengan terpaksa
> atau redha selamanya.
>
> 3.
> Mengapa Anda Bercinta?
>
> * Kerana ALLah?
> * Kerana cantik rupanya? Mancung hidung, kumisnya
> tebal? Badannya serupa model? - yang pasti semuanya ini
> tidak kekal lama. Berapa ramai wanita yang menghidapi sakit
> barah kulit kerana taksubnya kepada yang dinamakan
> 'KECANTIKAN' ? Berapa ramai pula yang sanggup
> berhutang, mengorbankan identiti seorang Muslimah dan Muslim
> kerana tertarik dengan namanya KEMODENAN?
> * Kerana duitnya? Harta yang bertimbun?
> * Kerana empunya diri itu sendiri?
> * Kerana Agamanya? Ia akan di bawa di dunia dan
> akhirat. Tetapi ramai juga yang terjerumus di lembah hina.
> Kerana yang dibawa rupanya selama ini adalah nafsu tetapi
> disolek dengan nama Agama.
>
> Anda akan dapat apa yang anda niatkan. Ingat
> perjalanan cinta sesama manusia amat jauh, dan mungkin juga
> dekat, ataupun ia satu perjalanan yang tidak pasti.
>
> 4.
> Apa Modal Untuk Bercinta?
>
> * Adakah dengan modal air liur? Atau jari jemari
> menulis sms?
>
> Sedarkah anda? apabila bercinta dan anda
> meletakkan sesuatu di dalam hati seseorang. Ini telah
> memberikan ia pengharapan baru dalam hidupnya. Dan ia akan
> berusaha untuk mencapainya. Jika cinta anda sekadar cinta
> monyet, cinta untuk merosakkan anak orang, ikut-ikutan dan
> hanya menjadikan orang lain sebagai batu galas - CINTA
> NAFSU. Eloklah lupakan sahaja. Anda hanya akan menjadikan
> diri anda sendiri bahan fitnah yang akan orang ingat sampai
> bila-bila.
>
> Sedarkah anda? Mahligai perkahwinan itu memerlukan
> pengorbanan bukan sahaja dari segi jari jemari dan air liur.
> Tetapi lebih dari itu adalah modal ilmu untuk mendirikan
> sebuah keluarga yang beragama, cintakan ALLah dan rasul-Nya.
> Modal harta iaitu pekerjaan dari sumber rezeki yang halal
> untuk anda berikan kepada isteri, dan anak-anak. Modal hati
> dan perasaan untuk dikongsi, difahami, kesabaran dan
> sebagainya.
>
> 5.
> Berapa Lama Anda Ingin Bercinta?
>
> * Seminggu?
> * Sebulan?
> * Tiga, empat tahun?
> * Sehingga habis belajar?
> * Cinta hingga ke akhirat?
>
> Apabila anda bercinta, setiap pasangan pastinya ingin
> mengetahui sampai bilakah mereka akan bercinta? Dan apabila
> perhubungan itu diketahui oleh sang ibu dan ayah, tentunya
> mereka akan bertanya bila pula tarikh merisik, pertunangan
> dan perkahwinan pula akan dijalankan? Dan tentunya kaum
> kerabat pula akan tertanya-tanya, dengan siapa anda
> berkawan. Mungkin ada yang sudah diusung ke hulu dan hilir -
> orang kampung pun sudah mulai berbisikan. Walaupun anda
> sangkakan di bandar orang bersikap tidak ambil peduli.
> Tetapi malaikat di kiri dan kanan tetap juga menulis
> catatan..
>
> 6.
> Kos Cinta
>
> * Duit yang anda habiskan semata-mata untuk sidia
> - telefon (sms, mms, chat etc), bil elektrik, bil
> internet,
> * Masa yang anda korbankan untuk sidia
> * Hati dan perasaan
>
> Sikap
> Matang Dalam Mencari Cinta
>
> Wahai pemuda dan pemudi, menyebut perkataan cinta
> sesama manusia itu mudah, tetapi untuk melaksanakannya
> amatlah payah. Bercinta bukan menjadi tiket yang
> menghalalkan anda menyerahkan jasad kehormatan anda. Bukan
> juga bermakna anda sudah menjadi juara dan normal
> sebagaimana insan lain yang bercinta (sudah fahamkah erti
> cinta yang sebenarnya?). Anda rosak kerana cinta? - ia
> adalah kesalahan anda sendiri di dalam menterjemahkan cinta
> yang suci dan abadi. Semaklah semula adatnya bagaimana
> RasuluLlah menyalurkan perasaan cinta.
>
> Jika berbaloi dengan bercinta - anda dapat merasai
> hidup bahagia serta mendapat keredhaan ALlah kerana matlamat
> anda jelas, anda sedia redha dengan kemungkinan yang berlaku
> serta tidak menyalahkan taqdir, perjalanan cinta tidak
> melanggar batas syarak. Maka silalah untuk bercinta.
>
> Fikirkan.. Dalam masa bercinta, bagaimana hubungan
> kita dengan ALlah dan manusia serta makhluk yang lain?
> Semakin baik ataupun semakin jauh dan terus menjurang.
> Adakah ia menjadikan kita hamba ALlah yang bertaqwa ataupun
> hamba ALlah yang derhaka?
>
>
> *sumber:
> Ustaz Mohd Zul Roslan (Utusan Malaysia)



Sunday, May 10, 2009

~HaPpY b!RtHdAy To Me~


Hai sume....
11 Mei 1989 adalah tarikh kelahiranku....
hehehe...
so meaningnyer disini....
umur aku telah ditambah sethn iaitu 20 thn....
wah mcm x caya aku da 20 thn....
mke x maturd lg...
hehehe....

welcome to sweettwenty....
alamak da masuk 20 la...
takut la.....
huhu...
da x de belas2...

pd thn nie aku nak tanam azam baru...
setelah ape yg terjadi kat aku selama nie...
akan ku jadikan teladan dlm hidup ku...
azamnyer....
aku nak blaja bersggh2
aku x nak sshkan mak aku....
aku x nak kapel wat mse nie...
tp kalo da ader owg nak on jer la kot...
aku nak jd owg yg bergne...
hm itu jer la azam aku kot...

k la
x taw nak ckp ape lg...
by the way...
thank you for all yg mengenali saya selama nie....
akan ku igt kamu semua sampai ble2...
insya-Allah..
tp kan kadang aku terlpe lak...
hehhe...
jgn marah ha...

hm doakan aku semoga panjang umur....
murah rezeki...
n mcm2 la....
i love u all....
daaa...
assalamualaikum...

~SeLaMaT HaR! !bU~

Selamat Hari Ibu ucapan nie khas tuk mak...
mak terima kasih atas segala pengorbananmu dan kasih sayang mu...
akan ku simpan sume kenangan kte bersama...
mak, engkaulah yang ku sayang...
engkau terpaksa menjaga ke-6 6 anak mu dgn bantuan sesiapa...
mak, maafkan adik sekiranya adik telah menyakitkan hati mak...
adik x berniat nak marah mak...
mak, engkau seorang yg kuat....
walaupun mak sakit, mak sentiasa menjalankan tugas sebagai seorang mak...
mak, adik bangga dengan semangat mak....
adik taw mak seorang ibu tunggal...

adik paam segala ape yg mak lakukan tuk adik...
adik sayangkan mak...
i love u very much...
SELAMAT HARI IBU............
ENGKAULAH SEGALANYA UNTUKKU....



Saturday, May 9, 2009

$HaR! BeRsKe Ria$



Assalamualaikum...
Hai ari nie aku g berske ria....
bersama kawanku yg lme x jmpe....
td terubat rindu aku kat dier...hehehe

hm td ktowg mle2 jmpe kat monorail Hang Tuah...
pastu ktowg meneruskan perjalanan ker jalan imbi a.k.a Lowyatt...
da sampai ktowg trus ke tujuan pertama ktowg iaitu Red Box...
tp malangnyer cari2 x jmpe....hehehe...
nina lpe kat mne Red Box....hahah..
Bak kte dier aritu dier g dgn member...
so x igt lak...asik follow owg jer..hahaha

akhirnye jmpe gak Red Box....
sampai2 kat sane, skali room full lak...
owg 2 kte dtg blk kul 2....
so ktowg pun g la jln 1 lowyat...

sebelum 2 aku g la survey pendrive...
survey punye survey....
dpt la 1 pendrive yg murah...

pastu nina nak tukar housing lak...
aku pun g la ikut g survey mne2 kedai yg murah....
jln2 da jmpe kedai 2...
skali kene tggu 1 jam....

ktowg pun g la mkn ringan2 kat Kopi Club...
leh thn gak harga kat situ...
mcm Old Town Coffee lak...
tiru kot....hehehe...
pastu lpk la sampai 1 jam....
da lme x jmpe la ktekan...
luahkan la ape yg ader kat dlm hati nie...
ceh ayat...hehehe..

1 jam kemudian,

amik hp trus g Red Box...
tujuan pertama x tunaikan lg...
so ktowg pun g la...
ktowg nyanyi dr kul 2 sampai la kul 5.30...
peh best glew nyanyi...
terubat rindu nak nyanyi....
tq nina bwk tmpt 2...
sonok sgt....

da nyanyi sampai lebam...
ktowg g lg jln2 kat lowyatt...
da jln2 pastu bli2..
ktowg pun g la blk..
blk la ke tmpt masing2...

anyway thanks 4 everything nina...
you are my best friend forever...
i love u very much...
hehehe..
ops terlebih sudah..


sume bli kat lowyatt...hehehe


Monday, April 20, 2009

~aku ditimpa kemalangan~

Hari ini adalah hari malang aku.....
hari isnin, 20 april 2009 akan ku igt sampai ble2....
cter nyer begini....
aku, ayun n lena nak g pasa mlm....
dalam perjalanan nak amik diowg ok sajor...
nak blk anta diowg yg berlaku nyer excident dgn seorang pakcik yg bernama osnin...
demi ALLAH aku ckp aku mmg x pasan pakcik 2....
mte aku dihalang oleh sinaran matahari yg amat silau....
sedangkan co-pilot aku si ayun pun x pasan pakcik 2 muncul....
exident nyer berlaku mcm nie...
aku dalam simpang tiga...aku d tgh2... nak ke kanan...
pakcik 2 nak ke arah aku....
aku x sedar kehadiran nyer...
so berlaku la perlanggaran yg tdk sengaja....

nasib bek pakcik 2 sporting....
leh aku lawak2 dgn pakcik 2..
tp dalam ati sape taw...
cuak sebenarnyer...
pandai aku berlakon...
hehehe...


lepas excident 2, aku blk aku cter kat housemate aku iaitu, kak azi n kak ana.
da cter2...aku terima panggilan dr owg yg x dikenali...
rupa-rupanyer guard yg kol...
dier try kol aku tuk kepastian...
ye la zaman skang nie mne leh caye kan??????
hm siap leh borak2 dgn guard 2...hehehe...
(abis la aku sume kat unisel kenal aku)

skang nie aku tgh runsing mne aku nak dpt wet sbyk rm550++
adoiiiyai...dugaan2...
hm terpakse la aku ikat perut...
hm kurus la aku pas nie...

nie la moto yg aku langgar...tp bkn wane nie...wane merah....


Thursday, April 2, 2009

~Kembali lg~

Sori sgt2 sbb lme x update blog...
bz la....
hm kowg rindu ker nak dgr cter aku kan kan kan?????
hehehe...pasan jer aku nie....
actually x bende la nak cter...hehehe....
hm t da ader cter kte update k....
hm tggu jer la....
t ader la cter 2...
lgpun skang nie da nak final exam la....
nak study...hehehe...
so kepada kawan2 yg sme exam dgn kte,
selamat menjawab exam k...
assalamualaikum...

Tuesday, February 24, 2009

T@GGeD 14

-------------------------RULES-------------------------The rules of the game get posted at the beginning.Each player answers the questions about themselves. At the end of the post, the player then tags 5 pee and posts their names, then goes to their blogs and leaves them a comment, leting them know they’ve been tagged. Let the person who tagged you know when you’ve posted your answer.

What were you doing 5 years ago?
^mse aku 15 thn aku pmr la...n x lpe abg aku meninggal dunia.
What were the 5 things on your list today?
^pg2 akq aku da suh aku g bli sarapan...
^hm on9 jer la keje aku
^amik akq aku kat workshop...keta wira sakit
^hm wat cendawan goreng lapa lak
^n on9 blk tp nak wat keje skit..hehe

What are 5 snacks that you enjoy?
^mister potato
^kacang pitachio
^super ring
^kinder bueno....da lme x mkn..huhu
^choki2

What are 5 jobs you've had?

^promoter parkson
^instructor taekwondo
^Liason Official(KLWMBC)
^menyakat anak buah samai nangis
^ajuk ckp mak...hehehe

5 people you want to tag
^afiq
^tikah
^mohsin
^esyad
^lena

Monday, February 23, 2009

T@GGeD 12

thanks ayun...
bg tagged nie kat aku...

RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!




IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
i'm not okay-My chemical romance

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
good girl gone bad-rihanna

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
only human-jason mraz

HOW DO YOU FEEL TODAY?
all cried out-112 feat allure

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
miracle-Cascada

WHAT'S YOUR MOTTO?
a new day has come-Celion Dion

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
gila-Mila

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
anak soleh-Rabbani

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
forgive me-Leona Lewis

WHAT IS 2 + 2?
that's the way it is- Celion Dion

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
can't smile without u-barry manilow

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
complicated-avril lavigne

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Superstar-Jamelia

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
crazy-Britney Spears

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
joget lambak-Adam AF2

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
jumpin jumpin- Destiny Child

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Kungfu Fighting-Village people

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
hurt-Cristina Aguilera

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
rahsia perempuan-Ari Lasso

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
right now na na na-Akon

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Run it- Chris Brown

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Say Goodbye- Chris Brown

Sunday, February 22, 2009

~DeStInAsI kE BuKiT kApAr N pWtC~





^20 February 2009^
Pg2 aku da bgn awal coz nak packing barang nak ke umah ayun n umah ku d semban.. Sblm pulang ke kg.(umah semban)kene la kemas2 blk a.k.a umah sewa dlu kan...nanti ape lak kte tuan umah..mane taw dier tgk keaadan umah mse ktowg cti smggu nie... kul 7 pg da bgn+mandi+kemas+mkn...sme skali mengambil mse yg singkat...hanya 1 jam...hehehe...da siap2 sume, tggu lak ika dtg amik aku...thanks ika ssh jer ko amik aku kan...jasa mu tetap ku kenang...ika da amik aku, ktowg pu g la ke kelas... da sampai kelas... ttbe lecturer masuk dier nak abiskan kelas awal lak...ktowg pun bersorak la ramai2...hehehe... lepas abis kelas trus g jmpe cik kam...tanyer pasal java...adoi pening wat keje 2...da give up nie...x pe aku akan usaha kan lg...chaiyok2 tira... da jmpe cik kam trus blk ostel ayun... dalam ostel ayun... masuk2 umah ayun...rehatkan badan dlu...pastu ttbe lena kte lapa lak...dier pun mengajak la kami masak...hehehe..ktowg masak nasi goreng kampung+telur dadar+kari ayam segera... da selesai mkn...alamak ngantuk la plak...rest la dlu...da rest sume...ktowg pun da ready nak gerak ker kapar.... dalam perjalananan ker kapar... tgh syok2 menikmati jln ke kapar..ttbe ader lak LORI GLEW laju nak potong...nak potong 2 potong jer la..nie nak HON2 lak...eee tension jer aku...kalo aku bwk da potong blk lori celaka 2...tp nsb bek ayun yg bwk....ye lah aku kan minah rempit(x de lesen moto) hehehe.... sampai ke destinasi bukit kapar... sampai2 umah ayun trus masuk blk ayun...ltk brg sume...pastu restkan pinggang...hm sakit pinggang kalo bwk moto lama2... da rest sume masing2 g la mandi.... malam 2.... aku di jemput mkn bersama2 family ayun...segan siut...tp aku menebalkan mke aku...hehehe...borak2 dgn family dier...da settle mkn, aku n ayun mengadap pc dell..nak mencari bhn 4 assignment bersama... da cari bhn sume, ayun ajak g round2 tmpt dier...hm best gak kuar mlm2..hehehehe... da puas round2,blk la ke umah semula... da sampai umah...mte aku da berat menandakan aku nak tdo..bru nak tdo bru igt nak iron baju...adoiii.aku da kuar kan baju, tggu la turn gosok kan? ttbe terlelap..tgk2 ayun da ironkan baju aku...thanks ayun..sshkan ko jer...t aku blanje ko ek...hehehe kami pun tdo la dgn lena nyer...hehehe

sebelum nak nek keta ke unisel...sempat amik gmbr...

^21 February 2009^

kul 6.30 aku da bgn..lantas aku kejut ayun...hehehe....ayun pun bgn2 trus mandi...aku mcm bese tggu turn nak mandi...da siap2 sume,ktowg sempat amk gmbr kat dpn umah ayun....kenangan beb g umah ayun..da amik gmbr sume, ktowg masuk keta n trus jln... dalam perjalanan ke unisel... ktowg kene sampai sblm puan saliyah sampai taw...ttbe parent ayun singgah sarapan dlu. ktowgpun da cuak nie...da sediakan awal2 wet Rm2...puan saliyah kte...lmbt drpd saya kene denda Rm2...hahaha...sementara tggu mknn sampai..parent ayun interview aku...aku pun jawab la segala soklan yg ader...hehehe...sampai jer mknn kami trus mkn...da mkn trus sambung perjalanan ke unisel... da sampai unisel.... tggu la sume dak2 nie sampai...da sampai sume...
amik gmbr dlm bas sblm jln....

bas pun trus jln....
sebelum nak ke pwtc...puan saliyah kte nak benti kat restoran jejantas kat sg.buloh..nak sarapan ktenyer....kami diberi mse 15 minit jer kat situ..pastu trus ke pwtc... sampai pwtc... kami pun trus la tgk2 pameran2 yg ader kat situ.....lme gak la kat dlm pameran 2...sampai skt2 badan, kaki...hahaha...mcm berjogging lak kat sane...da puas tgk pameran, sume da lapa....kami pun g la ke the mall ramai2 berserta puan saliyah.... ktowg mkn kat food court jer...da mkn sume....tme 4 shopping lak...hm penat weiii....da shopping2 lepak lak kat mcD...da lepak sume blk la ke pwtc...ktowg pun amik la gambar ramai2...da settle sume...sume g ke destinasi masing2...aku n ayun jer blk sendiri... aku n ayun nak ke BB(bukit bintang) ktowg pun g la mencar star lrt...da sampai lrt ktowg g la ke station hang tuah...dr hang tuah ke sg. wang ktowg jln....jln punya jln..da sampai sg.wang...btul2 da masuk kedai, ujan pun turun...fuh nsb sempat kalo x da basah kami....shopping2 n shopping...penat jln kaki....restkan kaki kami kat kfc....da lega skit kami pun blk la ke destinasi masing2... ok la 2 jer la cter aku...da ngantuk nie...nak tdo...

amik gmbr dalam pwtc




T@GGeD 13

thanks lena...
bg idea kat aku nak update blog..
hehehe...

Copy and paste to your own journal, erase my answers, and add your own. Use the 1st letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real places, names and/or objects, but nothing made up!Try to use different answers if the person you got this from has the same 1st initial. You CAN'T use your name for the boy/girl/sur name question. Have fun with it!

#tiera#

4 LETTER WORD: tira
BOY NAME: t-rex
GIRL NAME: tie-tie(eee geli siut)
SURNAME: tiera mukti
OCCUPATION: teacher
A COLOR: tangarine
SOMETHING YOU WEAR: t-shirt ler
BEVERAGE: teh o ais limau ble?
FOOD: terung sambal
SOMETHING FOUND IN A BATHROOM: tikus
A PLACE: terengganu???
REASON FOR BEING LATE: tetido
SOMETHING YOU SHOUT: tetetetetetetetetet

aku nak bagi tag ini pada.

afiq
tikah
mohsin
faez

Tuesday, February 3, 2009

T@GGeD 11

~Tagged 11 ~
tag tag tag....x abis2...penat aku wat.....
hm nina...demi ko aku sanggup wat...

5 Fakta tentang diri:-

dak comot..
panas baran
ske gelak
cool kot
diam ble marah

5 perkara menakutkan dalam dunia:-

hilang owg yg tersyg
kegarangan akq aku(tini)
lelaki yg gila seks
takut dgn haiwan buas
keputusan exam


5 lagu buat masa sekarang:-

right now na na na-akon
dangerous-akon
fall 4 u-secondhand serenard
best in me-blue
more than word-frankie J


5 perkara yang selalu disebut:-

ape kes?
ye ke?
apsal?
ok jer
x ksh

5 perkara yang amat bernilai:-

dpt gold medal taekwondo(mse skolah dlu)
dpt pengiktirafan dak comey yg diberikan oleh nina
dpt lesen keta hahaha
dpt result yg membanggakan
dpt kawan dari south africa..hehehe

5 perkara pertama kali dalam hidup ku:-

dapat laptop
dapat hard disk
dapat keta(on da way)
dapat mp3 (dlu la skang da ilang kot)
dapat kasut free...hehehe

mahu m'tag:-
afiq
mohsin
tiqah
syaz
esyad

Monday, February 2, 2009

T@GGeD 10

adoii tag lg...
hm nina mne ko dpt tag byk2 nie??
hm x pe la..
demi nina aku sanggup wat...
cewah


Name one person who made you laugh last night
jaja,
kak azi, n kak ana(housemate)...mse 2 tgk cter cter american funniest video..

What were you doing at 0800?
bru mamai2...dikejutkan oleh fat...

What were you doing 30 minutes ago?
dalam lt fitm(unisel) ader kelas...

What happened to you in 2006?
SPM la...

What was the last thing you said out loud?
bg command(dlm taekwondo) class cheriuk chunge(bhs korea)

How many beverages did you have today?
x byk la...roti n maggie jer

What color is your hairbrush?
wane biru...

What was the last thing you paid for?
beli n.lemak bese...


Where were you last night?
dalam blk jer x de g mne2...

What color is your front door?
ijau lumut...

What’s the weather like today?
ptg panas,mlm mendung jer..

What’s the best ice-cream flavor?
chocolate...

What excites you?
karaoke+men tenet+taekwondo

Do you want to cut your hair?
wat mse nie x nak kot..nak simpan rambut panjang lak..

Are you over the age of 25?
akan dtg...nape?

Do you talk a lot?
hm ader la gak..

Do you watch the O.C?
ape bende 2? x penah dgr pun?


Do you know anyone named Steven?
steven? tah la x kenal la..


Do you make up your own words?
tak pun..


Are you a jealousy person?
kadang2 tu ader la..x slalu pun...

Name a friend whose name starts with the letter ‘A’
arina mira, aly unajieha, anis nashrah ala ramai la..

Name a friend whose name starts with the letter ‘K’
khairunnisa(member skolah teknik) igt dier sampai skang sbb dier kene histeria smggu..
khairil (ex boy)

Who’s the first person on your received call list?
Hubby-fat

What does the last text message you received say?
ma wat pe? abg kat umah akq taw..

Do you chew on your straw?
tak la..x de keje..

Do you have curly hair?
curly x curly sgt la

What the last thing that you ate?
roti n peanut butter...

Will you get married in the future?
of course la aku nak kawin...

What’s the best movie you’ve seen in the past 2 weeks?last??
spider wick..thn lps la...

Is there anyone you like right now?
tah la..staw aku fat jer kot..

When was the last time you did the dishes?
pg td..

Did you cry today?
x nangis pun..

Why did you answer and post this?
tah da lpe...

Tag 5 people who would do this survey?
esyad
faez
mohsin
afiq
tiqah

Saturday, January 31, 2009

T@GGeD 7,8&9...

Tagged 7
Tag 8 people to do this quiz.Continue this game by tagging 8 other people.

1.What have you been doing recently?
men tenet+mkn+minum+jln2+borak2+men msg dgn fat

2.Do you ever turn your cell phone off?
hm bateri abis off la..lpe nak charge..

3.What happenend 10am today?
tgk tv sambil minum air milo..

4.When did you last cry?
mse tgk cter hindustan kot bru2 nie..

5.Believe in fate and destiny?
caya la...

6.What do you want in your life now?
nak grad+nak keje best+nak kawin+mcm2 lg la..

7.What your favourite thing to do on the bad?
cter2 kot..x taw la

8.What bottom are you wearing now?
suar slek itam...nape tanyer soklan mcm nie???

9.Are you wearing anything borrowed from anyone?
hm da lme x pinjam2 barang owg...

10.What are you pround of?
x de ape yg nak dibanggakan...pround ker proud?

11.What was the last song you sang out loud?
hm jap pk...ha right now na na na by akon..

12.Do you have any nicknames?
tira+tirot+adq+t-rex


13.What time did you go to bed last night?
2 a.m

14.Are you currently happy?
yup wajib happy la

15.Who give you the best advise?
mak+akq+abg(fat kot)

16.Who was the last person who make you laugh?
hm ramai la...tp kalo skang fat la kot dier kat sebelah skang...

17.I want to tagged::

sape2 jer la

Tagged 8


7 Fakta tentang aku.
comot kot
baik skit jer
garang
nakal
happy slalu
peramah kot
laser skt jer


Perkara menakutkan aku di dunia
result yg teruk
kehilangan


Lagu buat masa sekarang
akon-right now na na na...

Perkara yg selalu disebut
ye ke?
haha(gelak)
ape2 jer


Perkara yg amat bernilai
ape yg bernilai? cinta kot..

Pertama kali dlm hidup
gran umah nme aku..

Tagged
sape2 yg berminat nak tagged

Tagged 9
The last person to tag you was?
mak ude nina..

You relationship with him/her?
jiran tetangga...

Your 5 impressions towards him/her?
ske gelak...


The most memorable thing that he/she has ever done for you?
bagi lagu "makwe koi"(terharu)

The most memorable words that he/she has said to you?
byk la...da x igt..last skali der ckp nie kot.."jom g karaoke?"

If he/she become your enemy,you will
hm tah la...x taw nak wat pe..

If he/she becomes your enemy,the reason is
tah la soklan ape kah ini?

The most desirable things to do for him/her are
bg adiah lemu kat dier kot...sampai skang x bg2 lg...x de wet la kte kan...

Overall impression towards him/her is
kau lah sahabatku...

How do you think the people around you will feel about you?
tah la...ske ati diowg la..

Who was your ideal?
my late father

What do you hate about myself?
panas baran kot

For the people who care of you and like you
ader ke owg nak?? ader kot...

5 people to tag answer
up to you la...nak wat..wat la...x nak sudah..