Saturday, December 27, 2008

~K@Hw!n~

hai hai hai.....
selamat dtg sume yg sudi hadir ke blog aku....
arinie nak cter pasal kawin lak...
hm nape kalo nak kawin kene pakai inai???
hahahah...aku pun x taw....maybe ikut tradisi kot...
sape yg ske pakai inai???
korang ske x inai yg bunga2??
ala senang cter mcm owg india pakai 2...
hahaha...
akq aku (zura) pandai wat mcm 2...
tgn aku jd eksperimen..hhehe..ske aku..
nak tgk???


nie la hasilnye...hahaha..
cantik x???????

wahhh x sangka akq aku(miza) da nak kawin bln depan....
so ktowg skang tgh sibuk nak wat bunga telur...adoiii..rumit siut nak wat...
aku tgk jer akq wat...bab2 kesenian nie aku x de bakat la...hahaha...
adoiii....hm aku rse time aku, sume da malas nak wat sendiri....bli je kot...hahaha...cewah...mcm kaya mse 2..hahaha
aku kan anak last, maybe GRAND skit kot...hahaha
x saba lak nak kawin hahaha...
saba tira lg 6 thn...
abg tggu b k...hehehe...

nie bunga telur yg akan berikan kepada owg yg tertetu je...hehehe
cantik x??

adoiii lps nie akq zura lak nak tunang...tp x taw ble...ader krisis skit(dgn kuarga pakwe zura)..heehe..
hm thn dpn mungkin akq zura kahwin...adoiii...tggl la aku jer x kahwin lg..huhu...
hm aku lmbt lg lak 2...
nak blaja dlu..da keje sume....kumpul wet...bru kahwin...hehehe..

ok la stakat nie jer la kot....
kepada sume yg kenal driku ini...
jemputlah dtg ke rumah pada 24 januari 2009..
majlis perkahwinan antara Muhamizah(miza) n Mohd Ariifin(ipin..bkn upin n ipin k..heheh)

393 Jln Titiwangsa 3,
Taman Bukti,
Ampangan,
70400,Seremban,
Negeri Sembilan Darul Khusus..

nie kad kawin akq aku....
heheh...
aku jemput mcm nie la ek...
hehehe







T@GGeD 3


Assalamualaikum....
ble aku bukak blog aku ttbe aku kene tag lg...
nina yg tag aku....huhu..
anyway nina thanks la tag aku...
coz aku pun tgh bosan x taw nak wat pe?????

ok ini jer la yg mampu aku lakukan....
bg comment skit...

A picture
of you at the most unique environment

*gmbr nie unik x????
*men ltk jer gmbr nie...sbb amik nie aku amik kat atas tangki air..
hahaha....

A picture of you at the place you dislike

*nie gmbr yg aku paling x ske...
*aku akan igt sampai ble2...
*calar skit jer beb..aku kene ganti beratus2...sial tol..ops tercarut lak..hehe

A picture of the people that mean a lot to you


*nie la gmbr yg paling bermakna dlm idup aku...family aku la..
*nie gmbr raya thn nie...


A picture of you with your best smile (mouth open)

* gmbr nie sebelum nak g kelas...ader presentation multimedia..
*ske sgt gmbr nie sbb aku x caye yg nie aku...hahaha...ayu glew..hahaha

A picture of you with your best smile (mouth close)

*mse nie kuar2 blk jer amik gmbr..hahaha
*nie la first time aku amik gmbr mcm nie...hhahaha

A picture of you with the lamest pose

*gmbr nie mse kat kuala selangor, pantai remis....nie jer la pose yg ader kot..len dr yg len..x taw la sbb x pandai nak pose hahaha..

A picture of someone that stands on top of your heart

*gmbr nie la bukti ktowg kuar sama2 wat kali yg pertama hahaha..
*syg sgt kat dier....hehehe

A picture of you with some toys or cute stuff


*nie gmbr pooh aku...tp aku x de la..hehehe topi aku jer dier pakai..ala kira ok la 2 kan???

A picture of you in white shirt

*nie gmbr aku dgn akq aku(miza) dier la yg nak kawin 2... hehehe
* nie jer la yg ader aku pakai bju putih hehehe...

akhir skali aku nak tag owg leh??
1. ayun
2. lena
3. esyad
4. faez
5. afiq
6. syaz
7. zati
8. x de owg lg la huhu...

Thursday, December 25, 2008

T@GGeD

aku di tag.... skali 2 tag la kene wat...adoiii

1.

7 CIRI-CIRI WANITA/LELAKI IDAMAN ANDA

1. yg alim fulamak tp kalo x dpt yg soleh pun jd la kot
2. sgt mengambil berat padaku dan jujur owg nyer
3. x ksh la encem ker x............ok pun jd la
4. pandai pujuk aku(kuat ngajuk aku nie)
5. yg boleh bimbing aku(aku nie jahil skit)
6. yg nakal skit...hehehe byk pun x pe..hahaha
7. yg boleh bg aku bahagia selamanya...

7 ORANG YANG ANDA PERNAH MINATI SEPANJANG HIDUP

1. azwa kot tp x ske da
2. amir hamzah
3. azwan (tunang owg siut......dier yg gatal bkn aku...hahaha)
4. saiful @ boy
5. amey
6.muhammad fathullah bin ismail(owg last dlm idup aku...dier lah segalanyer..cewah)
7. abg mamat ku (hahaha bakal suami aku)

7 PERASAAN SEKIRANYA KELUAR DENGAN ORANG YANG ANDA MINATI

1. malu
2. gelak
3. ske
4. manja
5. sayang
6. geram(nak cium dier leh??)
7. cinta akan dier hahaha

7 TEMPAT ISTIMEWA YANG INGIN DILAWATI BERSAMA PASANGAN


1. makkah
2. korea
3. air terjun (mne2 la)
4. genting
5. china
6. jepun
7. dubai
7 BARANG ISTIMEWA YANG AKAN DIHADIAHKAN KEPADA PASANGAN

1. jam
2. topi @ songkok
3. boxer
4. kasut
5. baju
6. anak kot hehehe...
7. kasih sayang
7 TAJUK LAGU YANG AKAN ANDA NYANYIKAN UNTUK PASANGAN

1. you're still the one
2. you one in a million
3. never been replace
4. born to make u happy
5. more than word
6. i'm yours
7. you n i both

7 RAKAN YANG ANDA AKAN TAG

1. syaz
2. afiq
3. esyad
4. faez
5. nina
6. ayun
7. lena

#####################################################################################
2.

1. do u think you are hot?
  • yes, sometimes

2. upload your favourite picture of you





3. Why do you like that picture?
  • sbb comel sgt ahmad raeez zharfan pakai tudung mcm mke mama dier hahaha...

4. When was the last time you ate pizza?
  • hmmm....ha igt...mkn dgn amey dak sushi....dier blanje beb mse pose...

5. the last song you listened to
  • just stand up

6. what are you doing right now besides this?
  • msg with my hubby

7. what name would you prefer beside yours?
  • muhammad fathullah bin ismail(msg dgn dier td)

8. 5 people to tag

1. afiq
2. lena
3. ayun
4. esyad
5. zati


Tuesday, December 16, 2008

~@n@k Bu@hKu Ny@nYi~

video

video nie anak buah aku yg nyanyi..
nmenyer Ahmad Raeez Zharfan...
anak ke-2 kepada akq aku yg bernama
Hartini Abdul Mukti..


dier skang nie ske tgk cter
The Sound Of Music...
taw x cter 2??
cter lme...
mak aku cter, cter nie mse dier form 5...
lme x lme cter nie???
hm kira la, mak aku lahir 1948..
kowg kira la sendiri ek??
sampai cucu dier pun taw cter 2...
hahaha...


skang nie dier tgh nyanyi lagu...
"cuck-coo"
haha
enjoy ek???
harap sume terhibur...
wassalam..

p/s: sori la video nie teramik senget lak...
anda kene la menelengkan leher anda..

Monday, December 15, 2008

*H@ppy Birthd@y Irsy@d*




15 Disember adalah beday member aku yg bernama Muhammad Irsyad Bin Mazlan...
Happy beday to u
happy beday to u
happy beday to esyad
happy beday to u.
selamat ari lahir rakanku...
semoga berbahagia di samping keluarga dan teman tercinta(kalo ader)..
semoga panjang umur dan murah rezeki..
selamat datang ke dunia 19..
hhaha..akhirnya esyad join the club..
sayang ko...(sbagai kawan ek...)
jangan marah abg..(fat)
jmpe kat unisel k...
assalamualaikum...

eh nak adiah ker??
hmmm
tggu aku kaya dlu ek??
hahaha...

Thursday, December 11, 2008

~makan makan makan~

11 disember-
hai n eloo again...
arinie bosan sgt mcm la ari2 sebelum nie...bosan2 n bosan...aku kalo da bosan makan..asal bosan jer nak makan...huhu..gemuk la aku...duk umah jer makan banyak...mane x yee..mak masak ari2 lauk feveret...huhu...arini aku bgn lmbt dalam kul11 pg...aku dikejutkan oleh abg sayang aku...(fat) time kasih abg kejutkan b pg td..kalo abg x msg b x bgn...hahaha...hm arinie akq aku x keje...dier pun bgn lmbt...hahaha..x keje la ktekan...bgn lmbt la kan??? aku bgn2 trus mandi..da mandi x taw nak wat pe makan la....trus lunch aku...x de bekfes..hahaha...branch la senang cter...lps makan layan tenet..hari2 layan tenet pun bosan gak...adoiiiyaiii...ape la nak wat kat umah nie...hm nak kuar x de wet...sian aku...manjang x de wet je...ble ader wet byr utang jer keje aku...utang keliling pinggang...hahaha...hm aku arinie kuar masik blk jer..x taw nak wat pe la kan??...pastu sakat anak buah sampai nangis...hehehe...jaat kan cik su dier???(cik su adalah aku)...aku la makcik yg paling garang kat umah 2...ttbe lak kan akq aku ajak g jln2 bli kain lining nak wat baju tuk nak tunang t... heheh akq aku nak tunang da...aku pun ikut la...mak n thaqif pun ikut..kalo x ikut x kan dak kecik 2 nak tggl sendiri kan???hahaha..(thaqif anak buah aku yg nakal)...ktowg g pos opis nak anta kad kawin akq aku yg sbyk 50 kpg kad..aku da mcm pos woman da...da la len tempat len lubang nyer ssh btul la...pastu da selesai ktowg truskan perjalanan ke seremban 2....hm ktowg pun g la casamoda kat seremban 2 yg berdekatan dgn jusco seremban 2...da carik2 kain, akhirnye dpt gak yg berkenan...trus tulis n byr kat counter...pastu ktowg g guardian lak tp akq aku jer yg turun...da selesai..ktowg g jusco lak...adoiii akq aku nie ske jln2...g jusco nak g watson jer...pastu x de brg..ktowg g lak supermarket jusco...aku lak nmpk sushi...wah sedapnyerr...da lame aku x makan sushi...i like sushi n sushi boy...ops telebih suda...maaf abg..hehe..tergatal lak....aku pun dgn laju g la amik sushi..ttbe akq aku eh adq nak 2...amboii2 ske jer...hm nsb bek akq aku kalo owg len aku da belasah da...da pilih2 sushi kegemaran, aku pun byr la kat counter...ktowg pun meninggalkan jusco n seremban 2...ttbe akq aku kte nak g guardian kat seremban lak la...adoii...da la ujan...dier turun sowg gak..hahaha...padan mke...pastu ktowg da sampai ampangan,akq pun ckp adq mcm best jer makan burger jalanan...dan2 akq aku benti dpn kedai burger...adq ko turun aku nak burger ayam spesel mak nak ayam bese, ko nak pe????..aku pun ckp la..biarla rahsia...aku pun dgn mke x malu g la order kat abg 2...da bli burger akq aku nie lak nak air sedap...jom g bli...giant dekat je 2...hm akq aku pun singgah la giant kat plaza ampangan...ttbe mak lak nak bli brg dapur kat sane...hm aku layan jer la...akhirnyer ktowg pun blk la...da blk 2...aku trus makan burger+sushi+air sedap...pastu ngadap laptop lg...da ngadap...bosan dtg kembali...ttbe akq miza blk...dier blk trus mandi.. ttbe dier da pakai baju kurung...pastu ckp dgn aku...adq anta akq g umah ipin(bakal abg iparku)..aku pun ok...da anta akq aku...sampai umah trus layan spongebob the movie...pastu akq kol...adq amik aku...aku pun g la amik dier...da sampai umah...aku lapar lg...makan lak nasi n lauk mak masak...aihh...arinie asik makan jer...pastu layan la laptop sampai ttdo...hahaha...end of story...